niedziela, 18 sierpnia 2013

CHOCOLATE CAKE

Witajcie! 

 Dzisiaj mam dla was super szybki przepis na pyszne czekoladowe ciasto. Przepis jest wymyślony przeze mnie! 



SKŁADNIKI:

  • 2 jaja
  • 100 ml oleju (w moim przypadku oliwa)
  • 100 ml wody
  • ogólnodostępna masa do ciast i babeczek 



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Mieszankę do wypieku ciast i babeczek wsypać do miski, dodać jaja, olej/oliwę i wodę. Całość miksować mikserem na najwyższych obrotach przez około 1 minutę- do uzyskania gładkiej konsystencji,


2. Przygotowaną masę nakładamy do formy. - Ja robię ciasto 'na maczka' czyli po bokach gorzka czekolada ;) 
Potartą już wcześniej czekoladę nakładam kolejną warstwę przygotowanej przez nas masy. Do ozdoby wykorzystuję kostki czekolady, ale tym razem mlecznej.





 - Takie przygotowane już ciasto, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. 



Trzymamy je tam około 30 min.- to zależy od piekarnika ;) Mastercook ma funkcje termoobiegu, więc jeżeli macie takową w swojej kuchence to radzę wam włączyć. 




SMACZNEGO :*

2 komentarze: